polecam tez olej z orzechow wloskich - smaczy i b. zdrowy, ale trzeba czymac w lodowce. Olej lniany uzywam czasem do konserwacji narzedzi zeby nie rdzewialy, smakowo bardzo kiepski. Jesli kogos smak nie odrzuca to na pewno bardzo zdrowy. Zmieniony przez - MaximusRex w dniu 2009-08-16 14:55:11
[...] starał się dziennie zjeść chociaż 4 posiłki. - Jeżeli płatki jesz same dorzuć tam porcję białka oraz trochę zdrowych tłuszczy lub kilka orzechów np. włoskich - W dwóch kolejnych posiłkach również nie jest źle piersi z kurczaka, warzywa, również dorzuciłbym chociażby po łyżce stołowej zdrowych tłuszczy do posiłku (olej lniany, olej [...]
[...] znam to ryz brązowy, makaron zytni / pszenny pełnoziarnisty, ryz paraboiled. 3. oraz jakie tłuszcze powinienm pzedewszytskim wybierac w diecie, napewno orzechy włoskie, olej lniany oraz oliwa z oliwek lecz z przewaga oleju lnianego. 1. Wołowina, owoce morza, podroby, wieprzowina, inne ryby - najlepiej tłuste. 2. To pytanie? Osobiście [...]
Dziek skerx, tym tłuszcze m kokosowym to nie przesedzajmy :) - gdzie ja je znajde w Kielcach. A na jakich tłuszczach najlepiej sie skupic, mam olej lniany, oliwe, orzechy włoskie i masło osełka 82%. Które z nich najwięcej spozywac?
[...] dieta na redukcje). Wyczytałem aby dać w proporcji 1.2.1 na korzysz jednonienasyconych. Jedno: oliwa z oliwek pierwszego tłoczenia -- tylko to znam, wystarczy ? Wielo: olej lniany, orzechy włoskie. Mam jeszcze jedno pytania: Jeśli będę ucinał KCAL z WW to białko i tłuszcze zostawiam nienaruszone, tyle co jadłem tyle mam jeść, ucinam KCAL [...]
[...] dieta na redukcje). Wyczytałem aby dać w proporcji 1.2.1 na korzysz jednonienasyconych. Jedno: oliwa z oliwek pierwszego tłoczenia -- tylko to znam, wystarczy ? Wielo: olej lniany, orzechy włoskie. Mam jeszcze jedno pytania: Jeśli będę ucinał KCAL z WW to białko i tłuszcze zostawiam nienaruszone, tyle co jadłem tyle mam jeść, ucinam KCAL [...]
[...] rafinowanych składników odżywczych) na odnowę po wysiłku siłowym. Komentarz: Uwzględnienie pewnej ilości tłuszczu (szczególnie średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych z oleju kokosowego lub MCT) w posiłkach przed i po treningu również nie wydaje się złym pomysłem. Jak się to tego odnieść? Czy Olej Lniany to te średniołańcuchowe kwasy [...]
Jak długo i w jakich warunkach należy przechowywać olej lniany? Co się stanie, jeśli będziemy go przechowywać dłużej, nie nadaje się już do spożycia, czy po prostu traci jakieś cenne składniki? Utlenienie niesie za sobą więcej szkód niż pożytku ze stosowania oleju lnianego. Dlatego najlepiej kupować przechowywane w chłodziarkach, np w aptece i [...]
[...] raz na czas mozesz dodac ale nie duzo, nie czesto Podaj rozklad BTW posilkow i ogolny WPC ok zwlaszcza po treningu, na noc, tam gdzie wypadnie posilek (ale samo bialko to nie posilek, wiec nie zamieniaj tego celowo)...omega 3 ok, olej lniany ok, plusze mają slaba przyswajalnosc - polecam mineraly i witaminy np z olimpu (multiple sport) pzdr
[...] kajzerki :D Polędwica sopocka około 20 g Pomidor/sałata (jakies warzywo) Całośc polana oliwą z oliwek (10 g) 3 Posiłek Ryż 100 g Pierś z czikena :d 150 Oliwa z oliwek/olej lniany 15 g Warzywa z torebki (mrożonki) ew kapusta kiszona lub sałatka z fetą (mała ilość fety) ?bez fety Po treningu: 2 banany i jabłko /wyzuc jabko bo ma dużo [...]
[...] to faktycznie trochę niedobrze,ale jak sam zrobisz sos bez cukrów prostych i tłuszczów niezdrowych to będzie okej. Utarło się,że ww + tłuszcz to śmierć! Owszem - jak polejesz przegotowany makaron masłem z cebulą. Ale jak polejesz ryż,czy pełnoziarnisty makaron,czy makaron ugotowany al'dente,czy kaszę/ziemniaki zdrowym tłuszczem (typu oliwa [...]
[...] 2012 ( cały czas w lodówce od zakupu ). Tak więc ile G tej oliwy ? I do czego ją dodawać: ryż/warzywa ? Tak żeby , to się dało zjeść :) Bo serek , to była tragedia... Taki olej lniany normalnie dostanę w każdym sklepie ? I ile G takiego oleju dolewam? do tuńczyka/twarogu ? Wyrzuciłeś mi banany - mogę wiedzieć czemu ? Zmieniony przez - [...]
Jest ok. Warto jednak pamiętać, że mamy więcej ciekawych źródeł tłuszczów do wyboru. Nie tylko oliwa, olej lniany, orzechy i jaja. Np. tłuste ryby, nabiał, wieprzowina. Warto urozmaicać.